s
Kinderburgemeester Eva du Fossé
04-12-2023
Sinds september schittert Eva met haar ambtsketen als de nieuwe kinderburgemeester van Gemeente Sluis. Regelmatig vergezelt ze de ‘echte’ burgemeester Marga Vermue naar gelegenheden, herdenkingen, de Sinterklaasintocht en straks de nieuwjaarsreceptie. Eva: “Soms geef ik daar een kleine zelfgeschreven speech of ik lees een gedicht voor dat past bij de gelegenheid. Door mee te gaan met de burgemeester leer ik ook veel, zoals over de Tweede Wereldoorlog.”

Kinderen aan het woord
Waarom koos je voor het ambt van kinderburgemeester? "Ik vind het belangrijk dat kinderen een stem hebben en kunnen meebeslissen. Samen met de kinderraad willen we als eerste het probleem van pesten aanpakken. We organiseren gastlessen op scholen en verspreiden positieve boodschappen via kleurrijke posters. Ook staat een opruimdag voor zwerfafval op onze agenda. Het zou mooi zijn als alle inwoners van Sluis er die dag op uit trekken met een knijper om het rondslingerend afval te verzamelen.”

Toekomst
Wat kan er nog verbeterd worden in de gemeente? Tieme (locoburgemeester): “Meer en grotere speeltuinen en sportparken! Al moeten die dan wel goed onderhouden worden en dat is soms een probleem. Een echte voetbalkooi zou ook wel ‘cool’ zijn en extra flitscamera’s in de dorpen want daar wordt nu vaak veel te hard gereden.”

Buiten het gemeentehuis
Wat doe je graag in je vrij tijd? Eva: “ Ik hou van dansen, paardrijden en turnen. In de zomer vind ik het heel leuk om naar het strand te gaan en te zwemmen. Spelen in het Bos van Erasmus (Knokkertbos) doe ik ook graag. Hier zijn allerlei actieve doe-opdrachten voor kinderen. En in de winter vind je me op de schaatsbaan met echt ijs op de Groote Markt in Sluis waar ze lekkere warme chocolademelk hebben.

Verlanglijst voor de regio
Zijn er nog zaken die je mist? Eva: "Een grote wens van veel kinderen in de gemeente is de aanleg van een pumptrackbaan in Nieuwvliet waarvoor al geruime tijd een inzamelingsactie gaande is”.
Contact info
Kinderburgemeester

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls