s
De naam zegt waar Good & Tasty voor staat: goede producten die lekker smaken. En dan staat ‘goed’ voor meerdere dingen, want eigenaren Berry en Christa hebben een duidelijke visie over hun delicatessenzaak.

Ze komen hier niet vandaan, maar Berry komt al vanaf zijn vierde levensjaar als vakantieganger frequent naar het West-Zeeuws-Vlaamse kustgebied. In 2000 nam hij zijn nieuwbakken liefde Christa mee. “Goh, je zou hier maar wonen!” riep ze toen ze het meest zuidwestelijke stukje Nederland ontdekte. De wens was geboren: eens zouden ze naar Zeeuws-Vlaanderen verhuizen. Dat moment kwam in 2015. De keuze om hun delicatessenzaak te starten viel op Oostburg. “In het begin hadden we naast de delicatessen en wijn acht tafeltjes. Er ontstond al gauw een vaste groep bezoekers. De winkel werd druk, de koffietjes ook. Toen kwam corona. We hebben in die tijd de winkel verbouwd tot hoe het nu is.”

Passie
Hun passie voor eten en drinken is duidelijk terug te zien. ‘Goed’ betekent voor Christa en Berry kwaliteit. Eerlijke kwaliteitsproducten waar ze vierkant achter staan. „We weten precies waar onze producten vandaan komen. Onze kaas bijvoorbeeld is niet chemisch gerijpt, maar ligt zo lang op de plank als waarvoor die verkocht wordt. Onze vleeswaren komen van boerderijen niet ver uit de buurt, die er netjes uitzien en waar goed voor de beesten wordt gezorgd. Het hele plaatje moet gewoon kloppen.” Brood van Bakkerij Risseeuw, appelsap van Flikweert, jam, port, wijn en walnootolie van Elmare, bier van Barbier uit Biervliet, Tripel Jules van Frank Schout uit Aardenburg en Dutch Bargain uit Groede; er wordt heel bewust gekozen voor producten die gemaakt zijn “zoals het hoort, eerlijk en oprecht. Streekproducten zijn hot. Toeristen nemen het mee voor het thuisfront, Zeeuws-Vlamingen naar familie en vrienden. We mogen ook best trots zijn op waar we wonen. Moet je kijken wat je hier allemaal hebt.”

‘Goed’ betekent voor Good & Tasty ook de klant een welkom gevoel geven en ervoor zorgen dat ze “met een blij-ei-hoofd naar buiten gaan”, wat Berry altijd zegt. De tijd voor ze nemen, ook al is het druk. Of al die heerlijkheden in de winkel smakelijk zijn? Wij verklappen alvast van wel.

Wist je dat…?
Good & Tasty zelf de Watertorenbonbon heeft ontwikkeld? Dat is een lekker aandenken aan Oostburg! Van heinde en verre zie je ‘m staan, de watertoren van Oostburg. De bonbon met pralinévulling in watertorenvorm, compleet met druppels erop, is verkrijgbaar in pure, witte en melkchocola, en in halfjes, van massieve chocola.
Good & Tasty ook al deze heerlijke streekproducten inpakt als mooi cadeaupakket voor zakelijke relatiegeschenken, kerstpakketten of gewoon om aan iemand cadeau te geven.
Contact info
Good & Tasty
Markt 15 OOSTBURG