s
Fuchsiatuin Zomerweelde
14-07-2023
Een British Sterling, Mrs. Popple, Dollar Princess of Lady Boothby? Hangende, klimmende, snel- of traaggroeiende, eenbloemige of dubbelbloemige, op stam of struik? Verscholen in het achterland van Cadzand ontdek je in de tuin van Sandra en Michel fuchsia’s in wel meer dan honderd verschillende soorten.

Het begon met een stekje 
Michel: “Toen ik stage liep bij een paprikakweker nam ik wat fuchsiastekjes mee om thuis op te kweken en sindsdien ben ik het blijven doen. Tijdens onze jaarlijkse deelname aan de ‘Verlichte Boerderijenroute’ kregen we zoveel leuke reacties en kwam steeds meer de vraag of de tuin ook overdag te bezoeken was. Inmiddels zijn we meer dan 32 jaar open en kweken we jaarlijks ongeveer 900 stekjes op. De meesten worden verkocht aan de bezoekers. Onze oudste fuchsia is inmiddels 35 jaar oud!”  

Dierenpret
Sandra: “Gasten, waarvan sommigen jaarlijks terugkerende, uit België, Nederland, Duitsland en leden van fuchsiaverenigingen komen onze tuin bezoeken. Michel geeft een korte rondleiding of je loopt vrij rond. Nagenieten kan op ons terras met een kopje koffie en iets lekkers”. Tussen de fuchsia’s door kom je kuikentjes en af en toe een kitten tegen. Verderop zitten konijnen, broedt een kip haar eitjes uit en loopt een snaterende kalkoen tussen de eenden. Kortom, ook de kleine bezoeker komt hier aan zijn trekken.

Openingstijden
Fuchsiatuin Zomerweelde is van 1 juni tot eind september iedere zaterdag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur en iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur. 
Een British Sterling, Mrs. Popple, Dollar Princess of Lady Boothby? Hangende, klimmende
Contact info
Fuchsiatuin Zomerweelde
Herenweg CADZAND

Anderen bekeken ook:

Vitto's Pizza
Vitto's Pizza
Het Zeeuws Oestertje
Het Zeeuws Oestertje
Tearoom en pannenkoekenhuis Petrus & Paulus
Tearoom en pannenkoekenhuis Petrus & Paulus