s
De favoriete plekjes van onze gastvrouwen Mathilde Buijsse, Kitty Govaert en Astrid van Damme werden samengebracht in een fietsroute die ze zelf ontworpen hebben en die hun 3 campings met elkaar verbindt.

De fietsroute is ontworpen voor gasten van de campings aangesloten bij MIJN lievelingsplek. De fietstocht begint en eindigt bij het fiets -voetveer in Breskens. De tocht gaat via Camping de Boskreek in Breskens, Camping de Couter in Retranchement en Camping Het Platte Putje in Groede. De route gaat over dijken met hoge bomen, verborgen kreken, landweggetjes met oude knotwilgen, natte graslanden, Spaanse forten, vestingwerken en de vuurtoren. Je passeert de natuurgebieden: de Baarzandse Kreek, de Blikken, Nieuwkerksekreek, het Zwin, de Verdronken Zwarte polder, de Zwartegatse kreek en Waterdunen.

West Zeeuws-Vlaanderen, een streek die Zeeuws is, maar waar vanuit het zuiden een Vlaamse wind waait. Dit stukje Zeeland hoorde tot 1814 bij Vlaanderen. Dat voel je, dat proef je. Die zuidelijke Vlaamse wind zorgt voor gemoedelijkheid en een Bourgondische sfeer. West Zeeuws-Vlaanderen biedt zo het beste van twee werelden. Een rijke cultuurhistorie, pittoreske stadjes en dorpen, kilometerslange zandstranden met veel gezellige strandpaviljoens, ruige natuur.... Het is er allemaal.

Contact info
Fietsroute West Zeeuws-Vlaanderen