s
Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Marleen Vermeulen zijn de Elmare wijnen van de Catharinahoeve.

Op landgoed De Catharinahoeve worden rode, witte en roséwijnen gemaakt onder het label “Elmare”
Over het landgoed stroomt een watergang. Dit was vroeger een zijriviertje van de Elmare. Dat op zich weer een zij arm was van de honderden jaren terug veel bredere Westerscheldemonding. Dit riviertje heeft nog precies dezelfde vorm dan op kaarten van halverwege de 17e eeuw. Aan ‘de boorden’ van het riviertje, die ook wat schuin aflopen, zijn de eerste wijnstokken geplant. De Schelde en haar zijarmen hebben in de loop der eeuwen op een deel van het landgoed lichte kalkrijke zeeklei afgezet, waarop de druiven nu goed gedijen en een goede voedingsbodem is voor de smaak van het fruit en de druiven.
Aan de zonuren zal het zeker niet liggen, want die zijn er in dit deel van Nederland. Op het landgoed zijn uitsluitend meeldauwresistente druivenrassen aangeplant. Indien het echt nodig is wordt er zoveel als mogelijk met natuurlijke bestrijdingsmiddelen gewerkt. Het resultaat is zeer smaakvol fruit.
De teelt en de verwerking wordt zo ambachtelijk mogelijk gedaan, daaraan kunnen de medewerkers van zorginstelling Juutsom ook goed meewerken.

Het favoriete streekproduct van onze gastheer Yannick van der Broek zijn de jams van Elmare.

In de vele beplantingen op het landgoed staan ook sleedoorn en rozenbottels en in de moestuinen frambozen en aardbeien. Dit alles wordt in de jams en de chutneys verwerkt.
Alle ingrediënten van de boerderijproducten hebben hun basis op de boerderij en worden met zo weinig mogelijk toevoegingen gemaakt.
Eén van de streekproducten die Elmare Landgoed De Catharinahoeve maakt uit eigen oogst is de jam ‘Bomvol Rood’. Zoals de naam het al zegt zit het bomvol vers fruit zoals bv: braambessen, zwarte bessen, frambozen, aardbeien, kruisbessen met toevoeging van citroensap, pectine en suiker.
De streekproducten worden in verschillende winkels in de omgeving van verkocht.

Contact info
Elmare wijnen en jam
Oranjedijk 1 WATERLANDKERKJE