s
Eigenwijs
14-03-2022
Op de markt van Oostburg, in het hart van de Eenhoornstad, valt je oog meteen op het uitnodigende zonnige terras met rieten stoelen. Veel gasten genieten in het eerste voorjaarszonnetje. Naast veel vaste trouwe klanten zijn dat ook toeristen die een terrasje pakken en zichzelf trakteren op een kopje koffie met gebak, een cocktail of een heerlijke lunch. Zeker op woensdag, de wekelijks marktdag, is het een gezellige drukte en zit je volop tussen de bedrijvigheid van de marktkramers die hun verse, ambachtelijke producten aanbieden. "Ja, de weekmarkt in Oostburg is een begrip en nog steeds de grootste versmarkt van Zeeuws-Vlaanderen", vertelt Jethro.

Samen met zijn vrouw Regine is Jethro sinds maart 2020 de trotse eigenaar van Eigenwijs. Jethro: “We hebben allebei ervaring de horeca en zijn beiden rasechte West-Zeeuws-Vlamingen. Regine werkte in de Sluisse horeca en ik heb jarenlang achter de bar gewerkt bij Markt 15 in Oostburg. We hadden inmiddels ander werk maar de horeca bleef altijd trekken. Toen deze locatie te koop kwam, wisten we dat we deze mooie kans wilden pakken. Vol energie zijn we gestart met dit avontuur. Maar twee weken na de feestelijke opening moesten we de deuren alweer sluiten vanwege de coronamaatregelen.”

Huiskamersfeer
Regine: “We zijn opgelucht en blij dat we deze tijd achter ons hebben gelaten. Dankzij een succesvolle periode met take-away maaltijden zijn we deze lastige tijd doorgekomen. We zijn blij dat we weer vol enthousiasme aan de slag kunnen. Dankzij onze huiskamersfeer met volop groene planten en de uitnodigende warme uitstraling voelt iedereen zich hier snel thuis. Ook aan kinderen is gedacht met een speciaal kinderhoekje.”

Wat staat er zoals op de menukaart? Jethro: “Bourgondisch genieten zit in de aard van de Zeeuws-Vlamingen. Daarbij hebben we in onze streek zoveel mooie, ambachtelijke streekproducenten, waarmee we graag samenwerken. Dat varieert van ambachtelijk ijs van de Heerenhoeve tot Appelsap van Flikweert. Regine bereidt samen met onze keukenbrigade de mooiste gerechten. We staan bekend om onze tapas- en borrelplanken en onze verschillende burgers. Ook heeft Regine een aantal nieuwe gerechten geïntroduceerd: huisgemaakte spare ribs en scampi “Eigenwijs”. En hoe kan je je menu beter afsluiten dan met een coupe “Wòstburg” oftewel een ijscoupe Oostburg…” Oei, dat klinkt wel héél verleidelijk zo’n coupe!
 
Contact info
Eigenwijs
Markt 6 OOSTBURG

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant