s
De favoriete kaas van gastvrouw Elly Meijers en Annelies Rutten is de Biervlieter van Kaasboerderij De Vos in Biervliet.

In 1978 begonnen Ad en Marlies de Vos in Lekkerkerk hun boerderij met 38 koeien. In de jaren daarna groeide het bedrijf gestaag door. Niet alleen kwamen er meer koeien, ook liepen er op de boerderij inmiddels vijf dochters en één zoon rond. Het gezin ging op zoek naar een plek met voldoende ruimte voor het gezin én het bedrijf en kwamen in 1995 in de polders van Biervliet in Zeeuws-Vlaanderen terecht. Daar begonnen ze, net als hun ouders en grootouders, met het maken van ambachtelijke boerenkaas, de Biervlieter.

Inmiddels telt het bedrijf meer dan 200 koeien en zijn de kinderen uitgevlogen. Op één na, zoon Adrie runt inmiddels samen met Ad en Marlies de boerderij. In de boerderijwinkel aan huis is een groot assortiment boerenkaas verkrijgbaar. Van jong tot oud en in veel verschillende smaken, zoals brandnetel, knoflook-ui, mosterd, tomaat-olijf of fenegriek. De kaas is ook verkrijgbaar bij ’t Vosje de delicatessenzaak van dochter Maartje in Breskens.
Contact info
De Biervlieter