s
‘Un mariage parfait’ van twee streekproducten uit Damme: een flinke Damme Noir met een pittig kaasje Damse Mokke. Een zwart/wit combinatie voor fijnproevers.

Damme Noir
We lezen op de fles: Rond en rokerig, getint met de Criollo cacaobonen. Mexicaanse cacao van meester-chocolatier Dominique Persoone. Een kloeke start in de mond met een frisse en energieke nasmaak die de volgende slok al uitnodigt. Een robuust Dams dessert met een hart van goud, waar je nooit genoeg van krijgt. Een Damme Noir is geschikt voor elke gelegenheid (aperitief, hoofdgerecht en dessert) en wordt aanbevolen bij de bereiding van onze befaamde Vlaamse stoverij, varkenswangetjes en niet te vergeten konijn met pruimen! Damme Noir heeft nog een broertje en een zusje: De Damme Blond en de Damme D’Or.

Damse Mokke
Damse Mokke is een bio-kaasje van koemelk in de vorm van een halve Maagdenburgse bol. Wit van kleur, gewikkeld in wit geperforeerd papier ten voordele van verdere rijping. Mokke betekent ‘meisje’ in het West-Vlaams. Maar het woord wordt ook gebruikt voor een grote koffie- of theekop.

Ook de Damse Mokke heeft een broertje en zusje: Damse Mokke Schaap en Damse Mokke Geit.

Damme Noir en Damse Mokke zijn verkrijgbaar bij diverse lokale handelszaken.
Contact info
Damme Noir