s
Camping de Boskreek
15-02-2021
Kamperen tussen de hoogstamfruitbomen. Genieten van vers fruitsap van de eigen appel- en perenoogst. Verse kruiden, zomerfruit en bloemen, zó voor de pluk op het kampeerterrein. Uitzicht op de ondergaande zon aan de Boskreek. En ja, zelfs een ontmoeting met wollige alpaca’s is mogelijk. Frank en Kitty creëerden het afgelopen jaar een heus paradijs voor kampeerders.  

Frank: “We verkopen al jaren een gedeelte van onze oogst via een kraampje aan de weg. Regelmatig werd ons dan gevraagd: ‘Vanaf wanneer kunnen we hier kamperen? Want dit is toch zo’n fijne plek!’. De toenemende droogte en de steeds strengere maatregelen rondom gewasbescherming gaf ons het extra duwtje in de rug. Vorig jaar zijn we aan de slag gegaan; een gedeelte van de boomgaard heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezet kampeerterrein met 25 plaatsen. Vanaf Pasen hopen we gasten te mogen ontvangen. We hebben zelfs gezorgd voor een passend verblijf voor de kippen en alpaca’s. Maar hoe dat eruit komt te zien, houden we nog even geheim”, aldus Frank. Kitty vult aan: “De ligging aan de Boskreek is uniek. Er heerst rust, er is ruimte. We kijken ernaar uit dit binnenkort met onze gasten te kunnen delen! En wie graag wat cultuur wil snuiven in Brugge: de bus stopt voor de deur. Ook dat is redelijk uniek in West-Zeeuws-Vlaanderen 😉.” 

Het koppel praat met passie over hun activiteiten. Met de akkerbouw en fruitteelt gaan ze dan ook gewoon door. Frank: “Als er interesse is onder onze gasten verzorg ik graag een rondleiding over het bedrijf. Zelfs een strandtochtje met onze alpaca’s kan geregeld worden via onze dochter Evelien. We hebben nog zoveel ideeën!”

Kringlooplandbouw
“Samen met mijn broer, specialist in waterzuiveringsinstallaties, hebben we gekeken naar een oplossing voor het afvalwater van de camping. Momenteel leggen we de laatste hand aan een innovatieve installatie, zodat we het gezuiverde water straks kunnen gebruiken voor de irrigatie van onze naastgelegen boomgaard. Nu maar hopen dat het voldoende water oplevert!”, zegt Kitty lachend. 
 
Contact info
Camping de Boskreek
Rijksweg BRESKENS

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand