s

Brood

Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Lisa Yde en onze gastheer Steven van Hyfte is brood met lokaal geteelde baktarwe uit de streek van Sint-Jan-In-Eremo.

Sents Turwe brood, Baab’s desembrood, Polderboerke, … allerlei verschillende broden worden gebakken met lokaal geteelde baktarwe uit onze vruchtbare polders van Sint-Jan-in-Eremo.
De bloem/meel bevat geen verbeteraars noch bewaarstoffen (geen E-nummers). Het meel is afkomstig van pure tarwekorrels die op steen gemalen worden door molenaar Siegfried Baeten. Het brood wordt gebakken in een stenen houtoven bij Bakker BaaB te Lembeke.
Turwe is het Meetjesland’s dialect voor tarwe. Dit is een samenwerking tussen Boer Tim van Waterland-Oudeman en Boer Steven uit Sint-Jan-in-Eremo.
Er wordt gewerkt met tarwe van 2 producenten en 2 verschillende tarwevariëteiten om de risico’s op moeilijke teeltjaren te spreiden.

Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Tess Cornelius is Middeleeuws feestbrood.

Bij bakkerij Sint-Paulus in zowel Sluis als Brugge maken ze deze prachtige creatie van Middeleeuws feestbrood van de Verdwenen Zwinhavens. Zelfs in de Middeleeuwen waren ze zich al bewust van wat de archeologische bodem te bieden heeft. Op basis van een hele resem van toen al gebruikte vruchten en kruiden, is het brood gemaakt.
De volgende Middeleeuwse ingrediënten zijn hiervoor gebruikt: Poer, Fighen, Honichs en Zeem.
De creatie is te proeven in de winkels van Bakkerij Sint-Paulus in Sluis en in Brugge.

Het favoriete streekproduct van onze gastvrouw Saskia Klooster is het brood van de Groene polderwinkel.

Tarwe van eigen teelt van het boerenbedrijf Herman Dekker, gemalen in de molen van Schoondijke en gebakken in de buurt.
Contact info
Brood