s
Bakkerij van de Velde
15-12-2025
Kun jij een goed gebakje bij de koffie niet weerstaan? Ga dan zeker eens langs bij Bakkerij Van de Velde in Oostburg. Van versgebakken broden tot heerlijk gebak en eigen chocoladecreaties: kiezen is hier bijna onmogelijk.

Ambacht in de genen
Lennart en zijn broer Stefan vormen inmiddels de vierde generatie bakkers. Hun familiegeschiedenis gaat terug tot 1918, toen de vader van hun opa een bakkerij in Sluis begon. Lennart: “Sinds 2014 runnen Stefan de bakkerij in Terneuzen, die sinds 1960 aan de Zuidlandstraat zit. Het is bijzonder om nu weer een vestiging in de gemeente Sluis te hebben. Brood en gebak bakken we ’s ochtends vroeg in Terneuzen en komen dagvers en vaak nog warm naar Oostburg. In de open keuken hier kun je juist meekijken hoe we chocolade maken en andere producten afwerken.”

Creatief met smaken
Bij Bakkerij Van de Velde draait alles om ambacht en smaak. Niet voor niets werden ze twee keer Zeeuws kampioen met (gevulde) speculaas. “Rond de feestdagen hebben we kruidenbrood, tulbanden en een vitrine vol zo’n dertig soorten gebak en vijfentwintig soorten brood. Als ik één tip mag geven: probeer ons zelfbedachte broodje Zeezilt met zeekraal en zeezout. Perfect bij de borrel! Nieuwe smaken bedenken blijft het leukste wat er is. We zijn ontzettend warm ontvangen in Oostburg, klanten zijn heel blij met onze bakkerij en dat geeft veel voldoening.”
Contact info
Bakkerij van de Velde
Burgemeester Erasmusstraat 1 OOSTBURG

Anderen bekeken ook:

De Kromme Watergang
De Kromme Watergang
Sinterklaas
Sinterklaas
Bruna Oostburg
Bruna Oostburg