s
Amuse Breskens
07-02-2022
Twee maten gaan een hapje eten bij hun favoriete restaurant. Gekscherend wordt gezegd: Wat als we ons favoriete restaurant zouden kunnen overnemen? Daarop zegt één van de twee te hebben gehoord dat het ook écht te koop staat… Een paar drankjes en wat bravoure 😉 verder vragen ze de eigenaresse of het gerucht waar is en jawel. Dit is het verhaal van Jessy en Jeffrey, de nieuwe eigenaren van restaurant Amuse in Breskens. Jessy: “Daarna ging alles in stroomversnelling. Binnen no time was het kannen en kruiken, totdat corona in 2020 om de hoek kwam. Maar nu, sinds 1 januari jl., is het een feit.”

Jeffrey: “De liefde voor de horeca zit in m’n bloed. Mijn grootouders hadden een café en mijn ouders hebben zowel een café als restaurant gehad. Zelf heb ik de laatste tien jaar als kok in Beachhouse25  gewerkt. Jessy stond jarenlang achter de kachels van Spetters en de Kromme Watergang. In Amuse bestiert Jessy de keuken en ben ik de gastheer. Een andere rol dan ik gewend ben inderdaad, maar het persoonlijk contact met onze gasten en hen in de watten leggen, is wat het liefste doe. 

Jessy: “Amuse was onze favoriet, dus die lijn zetten we door. Voor wie iets chiquer uit eten wil, zijn wij een fijn adres. Geen stijve bedoening, wel een gezellige en losse sfeer. We volgen de seizoenen en maken nagenoeg alles zelf. Op de kaart vind je klassiekers als bouillabaisse of tarbot Zeelandaise, maar ook Aziatisch getinte gerechten.” 
 
Contact info
Amuse Breskens
Spuiplein 29 BRESKENS

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant