s
Hoed en Ambacht
04-04-2023
Weg uit de stad. De coronacrisis was voor Marleen aanleiding haar hoedenwinkel in Tilburg te sluiten en het roer om te gooien. Marleen: “Mijn ouders komen uit de streek en hadden een zomerhuisje bij ’t Killetje in Breskens. Na een flinke zoektocht ben ik vorig jaar naar Schoondijke verhuisd. Ik geniet iedere dag van mijn nieuwe stek. West Zeeuws-Vlaanderen is de plek waar ik het liefst ben.

Voor iedereen
Hoofddeksels zijn voor iedereen en voor allerlei gelegenheden. Al ruim 30 jaar maak ik hoeden op maat voor bijvoorbeeld bruiloften en communies. En inderdaad, ook voor Prinsjesdag, voor verschillende ministers en Tweede Kamerleden. Daarnaast werk ik samen met modeontwerpers, zoals met Jan Taminiau die Koningin Maxima regelmatig kleedt. Met een foto en een stukje stof van de kleding een totaalplaatje maken, dat is geweldig om te doen. Het werk is ambachtelijk en arbeidsintensief. Een hoed maken duurt gemiddeld drie dagen. Naast hoeden in allerlei kleuren en formaten, verkoop ik ook petten voor heren. Sinds de serie Peaky Blinders is de flat cap populair. Ook onder jongeren is een hoofddeksel trendy, van beanies tot bucket hats. De kunst is om te kiezen wat bij je past en daar help ik graag bij. Binnenkort is de zomercollectie in de winkel en in de etalage te zien. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag én op afspraak.

Cursus
Vanaf dit voorjaar wil ik graag cursussen geven. Beginners leren dan stap voor stap een eigen hoed te maken. Het hele proces komt aan bod; van het opspannen op een hoedenmal tot het vormen en verven.
Contact info
Hoed en Ambacht
Dorpsplein 5 SCHOONDIJKE

Anderen bekeken ook:

Pluktuin Hof Zjevernie
Pluktuin Hof Zjevernie
Dorpswandeling Groede
Dorpswandeling Groede
Sportpaviljoen C-Zand
Sportpaviljoen C-Zand