s
Gerrie's
19-06-2022
Op een zucht van de zee kun je in Breskens eten op het altijd bruisende Spuiplein. Met mooi weer is het heerlijk toeven op de vele terrassen. Er is volop keuze in restaurants en sinds kort is er een nieuwe aanwinst, Gerrie’s.

Gerlinde en Richard zijn de jonge eigenaren. Richard: “Vrienden noemen ons altijd Ger en Ries, vandaar de naam van het restaurant. Als jongen van veertien wist ik al dat ik kok wilde worden. Na mijn opleiding heb ik negen jaar gewerkt als kok bij Het Stadhuis in Oostburg. De laatste vier jaar stond ik achter de kachel bij De Strandganger. Daar heb ik Gerlinde leren kennen”. Gerlinde: “Dat was in 2018. In 2021 is onze dochter Tess geboren en dit jaar zijn we samen dit avontuur gestart. Het kan snel gaan, zegt ze lachend. Als gastvrouw ben ik helemaal op mijn plek en Richard kan al zijn creativiteit kwijt in de keuken.”

Richard: “We hebben een huiskamersfeer gecreëerd waar we echt de tijd nemen voor onze gasten. Vrijwel alles is huisgemaakt waardoor we snel kunnen schakelen als gasten speciale (dieet)wensen hebben. Kwaliteit en beleving staan voor ons centraal. De kaart wisselt regelmatig en wekelijks hebben we nieuwe suggesties. Hoewel we nog maar kort open zijn, zijn een aantal gerechten al favoriet bij onze gasten, zoals de Zeeuwse paella met mossels, kokkels en scheermessen met een schuim van ras el hanout. Datzelfde geldt voor onze tournedos Rossini.”

Tijdens ons gesprek roert de kleine Tess enthousiast in haar eigen pannetjes. Wie weet is de opvolging al verzekerd. In ieder geval krijgt ze het koken letterlijk met de paplepel ingegoten! 
 
Contact info
Gerrie's
Spuiplein Breskens
Volg ons

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano