s
't Oude Wagenhuis
04-03-2024
Silvia: "Davy en ik kwamen elkaar regelmatig tegen in Hoofdplaat. Na verschillende praatjes merkten we dat er een gedeelde interesse was voor oude spullen. Toen ik grapte ‘ik heb zoveel spullen ik kan wel een winkeltje beginnen' zei Davy dat ik dat moest doen. 'Alleen als jij meedoet' antwoordde ik. Dat gesprek was de start van 't Oude Wagenhuis. Nadat Davy in de schuur bij ons het een en ander had verbouwd was (en is) dat de perfecte plek voor onze winkel. Over de naam moesten we niet lang nadenken; onderling noemden we de schuur al 't Oude Wagenhuis.

Mooie oude spullen
’t Oude Wagenhuis is de eerste zaterdag en de derde zondag van de maand geopend. Silvia: “Als we open gaan, zorgen we dat er elke keer nieuwe spullen zijn. We gaan naar handelaren, markten, krijgen en kopen spullen. Onbewust ben je eigenlijk altijd aan het rondkijken naar mooie oude dingen. Davy is meer van de mancave spullen, zoals verkeersborden. Mijn interesse ligt meer bij de vrouwelijke spullen, zoals spiegels en vazen. Dat zorgt voor een gevarieerd assortiment van brocante, industrieel en antiek in de winkel.“

Verhalen in je interieur
“Oude spullen kunnen je interieur uniek en sfeervol maken. Er zit een verhaal achter elk object. De kitchenette die bij mij op de kast staat, is van een oma die altijd koekjes bakte. Het leert je ook creatief naar dingen te kijken. Een koekblik kan gebruikt worden als plantenpot en… als tafel. Klanten sturen ons achteraf wel eens foto’s van hoe ze de gekochte spullen in hun huis hebben gezet. Dat is gewoon leuk!”
 
Contact info
't Oude wagenhuis
Koningin Julianastraat 31 A HOOFDPLAAT

Anderen bekeken ook:

Blossom Kitchen en Bar
Blossom Kitchen en Bar
Vitto's Pizza
Vitto's Pizza
Het Zeeuws Oestertje
Het Zeeuws Oestertje