s
Restaurant De Grens
16-05-2022
Als tiener leerde Brian het klappen van de horeca-zweep kennen in het restaurant van zijn ouders. Het restaurant hield op te bestaan, maar zijn passie voor de horeca bleef. En nu, bijna vijfentwintig jaar later, runt hij samen met zijn vrouw Emmy restaurant De Grens in grensdorpje Eede.

Vers en huisbereid
“School was het niet voor mij. Liever roerde ik in de potten en pannen,” zegt Brian lachend. “De ervaringen die ik bij verschillende restaurants in de streek heb opgedaan, heb ik meegenomen naar hier. Alles wat we bereiden is geïnspireerd op de klassiek Franse keuken. De nadruk ligt op vers én  zelfgemaakt. Pakjes of zakjes komen hier de keuken niet in. Het belangrijkste voor ons is dat iedereen welkom is. Voor koffie met iets lekkers of een uitgebreid diner, maar ook voor de vrachtwagenchauffeur serveren we een goed en betaalbaar bord eten. Favoriet is onze moelleux, een huisbereid warm taartje van chocolade. Een bevriend patissier heeft geholpen met het recept en geloof me, dit dessert kom recht uit de chocoladehemel.”

Warm nest
Emmy: “De horeca was lang niet zo vanzelfsprekend voor mij als voor Brian. Ik heb jarenlang met plezier in de zorg gewerkt, maar toen mijn vader een andere huurder voor dit pand zocht, ging ik mee in Brians droom. ‘Wat is het ergste dat kan gebeuren?’ zeiden we tegen elkaar. En we hebben de sprong gewaagd. Het meest trots zijn we op ons team. Gasten vertellen ons meer dan eens dat het voelt als een warm nest door de sfeer en oprechte vriendelijkheid. De dankbaarheid die vaak wordt geuit nadat iemand een leuke middag of avond heeft gehad, maakt onze dag!”

 
Contact info
Restaurant De Grens
Rijksweg 18 A EEDE

Anderen bekeken ook:

Blossom Kitchen en Bar
Blossom Kitchen en Bar
Vitto's Pizza
Vitto's Pizza
Het Zeeuws Oestertje
Het Zeeuws Oestertje