s
Casa Portiera
12-08-2023
Niks is leuker dan rondsnuffelen in een boekenwinkel. Zoeken naar je favoriete auteur, een spannende thriller, een roman of een mooie dichtbundel. Ben jij een echte boekenwurm? Stap dan eens binnen bij Casa Portiera ABC, een bijzondere boekenwinkel met huiskamersfeer. De mooie selectie tweedehandsboeken voor een zacht prijsje is moeilijk te weerstaan! Strijk neer aan de sfeervolle leestafel of in de salon en begin alvast met het lezen van de eerste regels bij een kop koffie. Dat is nog eens onthaasten. Er is ook een speciaal kinderboekenhoekje, zodat papa en mama rustig kunnen rondneuzen. Rogier: “We hebben een breed assortiment literatuur, kunst, poëzie, thrillers en romans. Alle boeken worden geschonken. Na onze controle op inhoud en kwaliteit bieden we ze aan voor prijzen tussen de 2 en 10 euro. Met dit sociale project willen we de leefbaarheid voor de inwoners bevorderen en een bijdrage leveren aan Aardenburg Cultuurstad.”

Literaire podia
Naast de verkoop van boeken worden er (2x per jaar) ook literaire podia georganiseerd waarbij dichters uit Nederland en Vlaanderen voordragen uit eigen werk. Ron: “Deze podia worden met de opbrengst van de boekenverkoop en koffie gefinancierd. Schrijvers die een link hebben met onze streek kunnen hier ook terecht voor hun boekpresentaties. Ad: “Roots”, wat zich deels afspeelt in Aardenburg, werd hier door Peter Frantz gepresenteerd en Hans J. Russelle, hoofdcommissaris bij de politie van Knokke, stelde hier zijn derde misdaadroman voor.” En waar staat de bijzondere naam Casa Portiera ABC voor? Monica: “Casa Portiera staat voor ‘huisbewaarder’ en ABC staat voor Art, Books & Coffee. Als restaurateur van schilderijen benut ik niet de volledige ruimte. De ruimt die overblijft stel ik graag ter beschikking aan dit sociale project.”
Casa Portiera ABC is een winkel zonder winstoogmerk. Een sociaal vrijwilligersproject, opgericht om de leefbaarheid in Aardenburg te helpen bevorderen.

De boeken- en vintagewinkel is vanaf 1 april weer geopend.
Van 11.00 uur tot 17.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn bezoekers welkom om te komen neuzen in de uitgebreide boeken- en kunstcollectie.
Intussen kun je ook een lekkere koffiespecialiteit bestellen.
Contact info
Casa Portiera ABC
Weststraat Aardenburg

Anderen bekeken ook:

De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar
Beach Boy
Beach Boy
Op ’t Hof van de Milliano
Op ’t Hof van de Milliano