s
VierVaart
08-07-2024
Bij VierVaart aangekomen word je direct verwelkomd door de kalmte van de natuur. Hier staan rust, respect voor de natuur en een vleugje kunst centraal. Het terrein is ingericht met diverse accomodaties; appartementen, een ingerichte tent en veldhuisjes waar je kunt ontwaken met een prachtige weidse uitzicht over Groede. Ook met je tent, camper of caravan ben je er van harte welkom.

Van Rotterdam naar Groede
Iris: “Maartje en ik woonden samen in een appartementje in Rotterdam. Toen dat verbouwd moest worden, begonnen we na te denken over de toekomst. Samen met haar ouders gingen we op zoek naar een plek om te wonen en werken; een atelier, genoeg buitenruimte, een expositieruimte met verblijfsmogelijkheden voor kunstenaars en een minicamping. Zeeland was een logische keuze, Maartje en haar ouders zijn hier geworteld. In 2015 kwam deze stek op ons pad, twee jaar later zijn we gaan bouwen en verbouwen. Hoe we op de naam zijn gekomen? We zijn met vier en wonen aan een vaart, vandaar VierVaart. Naast dat is het een associatief woord; het kan ook het laten vieren van de teugels betekenen of, het vieren van…"

Tentoonstelling Inge Meier: Moving Closer
Dit seizoen stelt Inge Meijer haar werk tentoon: Moving Closer, dichter bij jezelf en de natuur verwerkt in video-installaties, textielwerk en meer. Ook als je niet bij VierVaart verblijft, kun je de expositie (in het weekend) bezoeken. “Tijdens haar werkperiode op VierVaart afgelopen winter liet Inge zich inspireren door de omgeving. Jan Eric Visser en Alexandra Engelfriet gingen haar voor. Ik zoek naar beeldende kunstenaars die geïnspireerd zijn door de natuur en duurzaamheid. Kunst verbindt. Dat ervaar ik hier dagelijks en dat geeft veel voldoening."
Contact info
Minicamping VierVaart
Barendijk 5 GROEDE

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Demain Restaurant
Demain Restaurant
De Duintjes Pizza & IJsbar
De Duintjes Pizza & IJsbar