s
Zwinsport
31-07-2023
Ruim 30 jaar geleden startte Erik ‘Catamaranzeilschool de Zeemeeuw’ in Retranchement. Maaike, de dochter van Erik: “Destijds was het alleen een zeilschool, waar je zeillessen kon volgen.” De weersomstandigheden hadden veel invloed op de lessen, bij harde wind of te weinig wind konden de lessen niet doorgaan, waardoor veel dagen verloren gingen. Maaike: “Ook als zeilen niet mogelijk is, willen we mensen wat kunnen bieden en vanuit die gedachte is elf jaar geleden Zwinsport ontstaan.”

Catamaranzeilen, golfsurfen, bodyboarden, zomerkampen en meer. Zwinsport is ondertussen gegroeid tot een plek waar voor iedereen, voor alle leeftijden wel iets te beleven is. Maaike: “De oudste persoon die hier kwam was zelf 90! Iedereen met een zwemdiploma kan meedoen aan onze activiteiten. We vinden het vooral belangrijk dat het een plek is waar je ongedwongen kan leren in een vrolijke setting.”

Persoonlijk
Maaike: “Wij zijn een familiebedrijf, met een groot team van instructeurs. Hierdoor kunnen we iedereen individuele aandacht geven en toewerken naar een succeservaring. Niks moet, alles mag en wij gaan je helpen.” Veel van de instructeurs zijn opgegroeid met Zwinsport. De ervaring die ze als kind hier hebben opgedaan, geven ze nu door aan anderen.

Zomerkampen
Juli en augustus staat in het teken van zomerkampen bij Zwinsport. Een enthousiaste groep kinderen van 9 tot en met 17 jaar leert in vier dagen verschillende disciplines op zee. Maaike: “De kinderen komen van overal in Nederland en België. We brengen een groep bij elkaar en genieten samen van actief bezig zijn.”

Tijdens deze kampen loopt er leuke samenwerking met Strandpaviljoen De Zeemeeuw. Zij zorgen dat iedereen, elke dag kan genieten van een lekkere lunch. Maaike: “Na de lunch springen we met iedereen op de tafels en nemen we elkaar altijd mee in de gezellige uitbundige sfeer.”

Genoeg te doen dus bij Zwinsport.
 
Contact info
Zwinsport Cadzand
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant