s
Tearoom Petrus & Paulus
11-03-2024
De geur van verse pannenkoeken en wafels komt je aan het begin van de Oude Kerkstraat in Sluis al tegemoet. Zonder dat je het beseft, stap je bij Tearoom Petrus & Paulus binnen. “Dat is onze specialiteit”, zegt Peter. “Zoete of hartige pannenkoeken, hartjeswafels en Brusselse wafels zijn slechts een greep uit onze menukaart. In het verleden deden we wel eens mee aan een wedstrijd, waarbij we drie keer derde zijn geworden met dé lekkerste wafels van Nederland.”

Van delicatessewinkel naar tearoom 
“Tearoom Petrus en Paulus bestaat meer dan veertig jaar en is al drie generaties in de familie. De tearoom was vroeger een delicatessewinkel met onder andere brood, taart en koekjes. Toen mijn schoonvader Paul in de zaak kwam, heeft hij de winkel langzaam getransformeerd tot tearoom. In 2016 hebben Carmen en ik het stokje overgenomen. Er is ondertussen veel veranderd; de buitenkant, het interieur en natuurlijk hebben we het menu uitgebreid.

Een smaakvolle beleving
Door de open keuken staan we in verbinding met onze gasten. We maken gebruik van verse producten en proberen zoveel mogelijk zelf te bereiden. Naast pannenkoeken en wafels hebben we een wisselende lunchkaart met kleine gerechten die je niet overal kan krijgen. Momenteel zijn dat bijvoorbeeld spring rolls, flatbread en vitello tonato. We geven al onze gerechten een leuke naam op de menukaart en zorgen ervoor dat ze met zorg op het bord gepresenteerd worden. We merken dat die formule goed werkt, klanten weten ons vaker terug te vinden. Om echt te proeven en te beleven zal je dus eens moeten binnenspringen, zegt Peter. "

 
Contact info
Tearoom en pannenkoekenhuis Petrus & Paulus
Oude Kerkstraat 11 SLUIS

Anderen bekeken ook:

Blossom Kitchen en Bar
Blossom Kitchen en Bar
Vitto's Pizza
Vitto's Pizza
Het Zeeuws Oestertje
Het Zeeuws Oestertje