s
NZA Store
11-04-2023
Exact 8 jaar geleden begonnen Michelle en Vic de NZA New Zealand Auckland Store Sluis. Eerst vanuit een pand aan het Walplein en sinds kort vanuit de Kapellestraat. Michelle: "We waren beiden wel toe aan een nieuwe uitdaging. Toen het pand van de boekhandel van mijn ouders ter beschikking kwam, ging het balletje rollen. Na een dagje proefdraaien via een bekende bij kledingmerk NZA wisten we genoeg."

Flagshipstore
De aantrekkingskracht van de nieuwe winkel is enorm. Je kan er bijna niet langslopen zonder naar binnen te gaan. En als je dan binnen bent, zorgen een oude Land Rover en antieke toonbank voor de nodige sfeer. Vic: "Een wereldse, stadse winkel in een grensstad. Hier word je als man van top tot teen gekleed. Een speciaal NZA geurtje maakt het helemaal af. De NZA in Sluis is op dit moment dé flagshipstore in Nederland. Daar zijn we enorm trots op!"

Passie
Michelle: "Interactie met onze klanten, advies geven en vooral het sociale karakter van het runnen van een winkel is wat ons werk zo leuk maakt. En dan met name het zelf op de vloer staan en kijken of wat je hebt gecreëerd ook aanslaat." Plannen voor de invulling van het pand aan het Walplein zijn er ook al. "Hier starten we binnenkort met de verkoop van tuindecoratie. Het decoreren zit in m'n bloed, ik kon het niet laten", zegt Vic lachend.

NZA Store Sluis

Tussen twee studies in wilde Vic graag wat bijverdienen en ging aan de slag bij Sfeer & Interieur, de interieur- en decoratiewinkel aan het Walplein. Van een tweede studie is het niet meer gekomen; de toenmalige eigenaar bood Vic de kans om de winkel binnen een paar jaar over te nemen. Die kans greep hij met beide handen aan en in 1995 nam hij Sfeer & Interieur over. Vic: “In 2015 gingen mijn schoonouders met pensioen. Zij waren de eigenaren van de boekwinkel waar nu de NZA-store gevestigd is. Na twintig jaar decoratie had ik trek in iets nieuws. Een vriend van mij werkte destijds op het hoofdkantoor van NZA en dacht dat een franchisewinkel in herenkleding misschien iets voor mij zou zijn. Hij had gelijk 😉. Want nu, zes jaar later, zijn er twee NZA vestigingen, een in Sluis en een in Knokke.”
Contact info
NZA Store Sluis
Walplein 12 SLUIS
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Lichtwandeling Aardenburg
Lichtwandeling Aardenburg
Blom-Line
Blom-Line