s
Huisje.plantje.beestje
08-08-2020
Ken je deze plantenjungle in Oostburg al?

Huisje
Hanneke mag zich sinds februari jl. de blije eigenaresse noemen van het pand aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg. Het klussen aan de bovenwoning wisselt ze momenteel af met haar job in de bediening, hard op weg naar het realiseren van haar droom. Hanneke: “ Zodra de bovenwoning bewoonbaar is, is de winkel aan de beurt. Deze is nu nog maar 5 m2 groot, maar ik heb grootse (jungle)plannen! Zodra de winkel helemaal klaar is, ik hoop eind 2020, begin 2021, wil ik naast het verkopen van planten ook graag workshops geven. Denk aan planten stekken en de basics van kamerplantenverzorging. Ik kan niet wachten totdat het zover is!””

Plantje
Hoezeer Hannekes oma en moeder hun best ook deden, is het pas sinds de laatste 2,5 jaar dat Hanneke groene vingers heeft. “Voorheen was ik slechts één plantje rijk, maar zelfs die stond er zielig bij. Totdat ik van iemand een stekje van een pannenkoekplant kreeg. Door het de nodige aandacht én water te geven, groeide het uit tot een blije plant. Ik kreeg de smaak te pakken en begon stekjes van m’n eigen pannenkoekplant te ruilen tegen andere soorten. Ik heb zelfs m’n eerste plant nog weten te redden,” zegt Hanneke lachend. “Inmiddels heb ik meer dan 200 verschillende soorten én ken ik zelfs de Latijnse benaming. Wie had dat nog eens gedacht, ik als plantennerd 🤓 😉. Mijn favorieten? Oh, dat is zonder twijfel de hoya, caladium en begonia. Ik kan nu nog niet alle soorten in de winkel kwijt, maar daar wordt aan gewerkt 💪⚒️. Als mensen iets moois op mijn Facebookpagina of Instagram zien, mogen ze me altijd een berichtje sturen.” Hanneke verkoopt overigens niet alleen planten. Want een toffe plant kan immers niet zonder dito pot of plantenhanger. Daarnaast vind je tussen alle plantenspullen bijzondere tekeningen van kunstenaar en illustrator Ferdy Remijn.

Beestje
Een shopmanager heeft Hanneke al op het oog. Poes Poekje. Zij blijkt een geboren model en poseert maar al te graag tussen de planten. En dat maakt haar enorm populair op Instagram. Het account van Huisje.Plantje.Beestje telt bijna 15.000 volgers!
Contact info
Huisje.plantje.beestje
Burg. Erasmusstraat 6 OOSTBURG
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Brover Fashion
Brover Fashion
Sonja's Bloemenkade
Sonja's Bloemenkade
Rocks & Rolls
Rocks & Rolls