s
Fietsplus Cornelis
26-11-2020
Wie bij Fietsplus Cornelis in Oostburg een nieuwe fiets wil kopen, wacht een bodyscan. “Een uitgebreide fiets- en lichaamsmeting vormt de basis voor het samenstellen van de perfecte fiets.” Aan het woord is Wim Huigh, sinds drieënhalf jaar eigenaar. “Het is een wetenschappelijke benadering waarbij de focus ligt op een goede zithouding. Nadat de juiste framemaat is vastgesteld, kiezen we een zadel en stuur. Ieder lichaam is immers anders. In Zeeuws-Vlaanderen zijn wij de enige die een bodyscan uitvoeren. De beste fiets is voor iedereen anders. Een dergelijke scan is niet heilig, maar is zeker van toegevoegde waarde. Al is het ook een kwestie van goed luisteren naar de wensen en behoeften van de klant.”

Wim ontvangt in Oostburg een gevarieerde klantenkring. Zo weten onze zuiderburen Fietsplus Cornelis al vele jaren te vinden. “Vlamingen kunnen met name de service enorm waarderen. We verkopen alleen A-merk fietsen en daar horen uiteraard ook hoogwaardige accessoires van AGU bij. Wij leveren een nieuwe fiets netjes thuis af en geven uiteraard nog een woordje uitleg. Voor onderhoud en mankementen staan onze vier monteurs klaar.”

Door de coronacrisis steeg de vraag naar fietsen over nagenoeg de hele wereld. In Zeeuws-Vlaanderen steeg de vraag minder explosief. “Logisch, hier zijn veel minder mensen afhankelijk van het openbaar vervoer. De landelijke trend van thuissporten zie ik wel terug bij mij in de zaak. De verkoop van crosstrainers, roeiapparaten en hometrainers is sinds corona flink toegenomen.”

Tot slot zijn we natuurlijk benieuwd waar Wim zelf graag fietst in West-Zeeuws-Vlaanderen. “Hoewel de kust prachtig is, heb ik een voorliefde voor ons achterland. Ik fiets graag tussen Retranchement en Zuidzande, door de Biezen bij Eede en het Belgisch krekengebied.”
 
Contact info
Fietsplus Cornelis
Bredestraat 5 OOSTBURG
Volg ons

Anderen bekeken ook:

Chef Charlotte
Chef Charlotte
Minicamping VierVaart
Minicamping VierVaart
Demain Restaurant
Demain Restaurant