s

Trappen rond nieuwe natuur

Breskens
19-09-2023 14:00 t/m 19-09-2023 16:30
Op de grens van land en zee in de buurt van Breskens vind je het unieke natuurgebied Waterdunen. Het is gebied is eind 2021 geopend en daarmee nog volop in ontwikkeling en beweging. Hier komen natuur, recreatie, kustversterking en aquacultuur samen. Door de unieke ligging, op de grens van land en zee, heb je hier een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed.

Een fietsexcursie van 2,5 uur is de perfecte manier om dit alles te kunnen aanschouwen.

Al trappend over de dijken geniet je van de zilte zeelucht, wuivende grassen en foeragerende vogels. Onderweg zet je de fiets even aan de kant voor een korte wandeling naar een van de vogelkijkhutten, om van daaruit de vogels van dichtbij te kunnen zien.

Je leert van alles over het ontstaan van Waterdunen en de reeds aanwezige en toekomstige natuurwaarden.

De fietsexcursie wordt gegeven op 12 en 19 september en 10 oktober om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

Startpunt
Hof Waterdunen. Navigeer naar Hogedijk 3 in Breskens. Je kunt gratis parkeren op het erf van de boerderij.

Tarieven
Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap krijgen, tijdens het boeken, 50% korting voor twee volwassenen en nemen gratis twee kinderen tot 16 jaar mee. Je vindt het donateursnummer op je donateurspas.