s

The Juke Joints – (semi)-akoestisch

Groede
10-06-2023 20:30 t/m 10-06-2023 23:00
Groede Live! presenteert: The Juke Joints – (semi)-akoestisch
Blues, rock & roll, rockabilly en zydeco

Zaterdag 10 Juni verzorgen de Juke Joints een uniek bluesconcert in de Grote Kerk Groede. Blues op zijn best door de band die zijn thuisbasis heeft in het Zuid Bevelandse Kwadendamme. Speciaal voor ‘Groede’ (semi)- akoestisch.

Al bijna 40 jaar treedt de viermansformatie met veel succes op in binnen- en buitenland. The Juke Joints hebben een 15 cd’s op hun naam staan en zijn gelauwerd met prestigieuze prijzen. De Zeeuwse band was bij Omroep Zeeland nog hoofdrolspeler in de muziekdocumentaire “This is it”. een film die een schitterend inkijkje geeft in het reilen en zeilen van de band.

“Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers.” (Dutch Blues Foundation)

“De winnaars van de Dutch Blues Foundation Award voor “Best Dutch Blues Band” in 2012 en 2016 zetten door de jaren heen niet alleen Nederlandse podia in vuur en vlam maar deden dat ook in meer dan een dozijn andere landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Noorwegen en zelfs de USA. In de Benelux staan festivals als North Sea Jazz, Moulin Blues, BRBF en Bospop o.a. op de CV en de band deelde affiches met artiesten als Buddy Guy, Bonnie Raitt, Van Morrisson, Johnny Winter, BB King en vele anderen. Gitaarvirtuoos Jan Akkerman springt ook regelmatig het podium op om met The Juke Joints mee te spelen. Daarnaast heeft de band diverse Amerikaanse artiesten in Europa begeleid, waaronder Eddy “The Chief’ Clearwater en Willie Foster uit Greenville, Mississippi, waarmee ook een livealbum werd opgenomen. Dat de band internationaal wordt gerespecteerd blijkt mede uit het feit dat Ronnie Baker Brooks de CD “Going To Chicago” produceerde, waarop gasten Ana Popovic en Eddy Clearwater meespeelden.” (Blues Magazine, 30 november 2017)

Voor het akoestische optreden in Groede is de bezetting:
Peter Kempe (zang / gitaar / mandoline),
Sonny Boy van den Broek (harmonica / accordeon),
Derk Korpershoek (basgitaar),
Special guests:
Wouter Verhelst (gitaar / accordeon)
Sander Elderkamp (drums)

Organisatie

Naam
The Juke Joints – (semi)-akoestisch
Organisatie
Groede Live!